LYRRO – Ut&Invandrarna

LYRRO – Ut&Invandrarna

Svensk Titel: Lyrro – Ut&Invandrarna

Format: Långfilm

Längd: n/a

Genre: Komedi

År: 2017

Producent: Patrick Ryborn

Regissör: Peter Dalle

Manusförfattare: Peter Dalle

Produktionsbolag: Unlimited Stories AB

Distributör: Nordisk Film

Skådespelare:

Peter Dalle, Suzanne Reuter, Henrik Dorsin, Claes Månsson, Johan Ulvesson, Nour El-Rafai, Björn Gustavsson och Sanna Sundqvist.

Synopsis:

Lyrro – Ut&Invandrarna är en fristående uppföljare till komedin Lorry. Nu samlas det gamla gänget med tillskott av bl.a. Henrik Dorsin, Björn Gustafsson och Nour el Refai för en nutidsbetraktelse efter människors längtan efter lite lite grönare gräs.

Om filmen:

BORTA BRA MEN HEMMA BÄST?

Nej, det stämmer nog inte riktigt – och har nog aldrig gjort. LYRRO – UT&INVANDRARNA är en sketch-artad film som handlar om att: Människan har alltid varit på väg. Ibland flyende från något men ofta också sökande efter något annat. Kanske är det bättre någon annanstans och kanske blir vi också bättre människor om vi får möjligheten att leva på en plats längre bort? Problemet idag är att den Stora Världen världen inte längre är så väldigt långt bort och kommer vi väl dit så finner vi ofta att det vi sökte oss bort ifrån redan hunnit dit före oss. Deprimerande framtidsutsikter för bankrånare och skattesmitare men kanske en nygg påminnelse för oss andra att ta tag i våra liv på hemmaplan.

Följer man en rak linje på jorden så kommer man så småningom att finna sig tillbaka på den plats varifrån man startade. Man kan inte fly i ett slutet rum men kanske vi kan sluta jaga efter något annat om vi kan rymmas i det rum vi befinner oss i just nu.

 

LYRRO - Ut&Invandrarna (2017)
June 7, 2017
Photo: Frida Wallman