MONKY (2017)

MONKY (2017)

Svensk Titel: Monky

Format: Långfilm

Längd: n/a

Genre: Familjefilm

År: 2017

Producent: Patrick Ryborn

Regissör: Maria Blom

Manusförfattare: Anders Weidemann

Produktionsbolag: Unlimited Stories AB

Distributör: Nordisk Film

Skådespelare:

Frida Hallgren, Johan Petersson, Julius Hugoson & Bianca Kronlöf

Synopsis:

Frank, 11 år, hittar en dag en livs levande apa i familjens trädgård. Apan kallas för Monky och med henne startar ett spännande och roligt äventyr för hela familjen.

Men det går snart upp för dem att Monky inte är en vanlig apa och att det inte var en tillfällighet att hon dök upp just i deras trädgård. Vem är hon? Var kommer Monky ifrån och går det att hemlighålla henne för byn? Ett fartfyllt äventyr tar Frank och familjen från Sverige till Thailands djupaste djungel.

Om filmen:

Produktionsbolaget Unlimited Stories första produktion, MONKY, blir en av de mest påkostade och ambitiösa familjefilmerna i svensk filmhistoria – någonsin. MONKY är ett roligt och fartfyllt familjeäventyr samt en hyllning till livet i stort. Denna feelgoodfilm regisseras av Maria Blom (Masjävlar) och produceras av Patrick Ryborn (Sune-filmerna). Filmens titelkaraktär, Monky, är en animerad apa vars bearbetning kommer bli revolutionerande inom svensk film. I huvudrollerna ses bland annat Julius Hugoson (Sune-filmerna), Frida Hallgren (Så som i himmelen) och Johan Petersson (Partaj). MONKY har biopremiär över hela landet julen 2017.

Monky (2017)
September 15, 2016
Producent: Patrick Ryborn